Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já byl v Itálii v roce 1978 se Škodou 110L. A protože tehdy byl cestovatel do kapitalistické ciziny výjimkou, promítal jsem v práci diapozitivy. V socialistickém výzkumáku normálka.

A na to promítání přišel i jeden pán ze spodního patra, já ho vlastně vůbec neznal.

A po promítání se mě zeptal, jak se mi v Itálii jezdilo. Já řek, že skvěle a on prohlásil, že tam byl tři roky nazad s Trabantem, že to bylo hrozné a on se mnou již nikdy nepromluví.

Pravdou ovšem je, že jsme spolu nikdy nemluvili ani předtím.

0 0
možnosti
JK

Dostat devizák a výjezdní doložku do Itálie v roce 78 nemohl jen tak někdo. To chtělo asi tak 15 podpisů (od přímého nadřízeného - přes předsedu místní org. KSČ až po předsedu SČSP;-D), dělnický původ, dobré doporučení, kádrovou prověřenost a................. Asi jste byl velká šajba.:-)

2 0
možnosti
ML

M45a87r91t52i19n 88L58a89c83o

13. 4. 2015 21:52

Pán Závladský, môžem poslúžiť skúsenosťou z Albánska, kde som na bicykli prešiel pred časom cca 600 km. Pravidlá dopravy sú pre našinca prvý deň nepochopiteľné, druhý deň som si zvykal a ďaľšie dni boli pomerne jednoduché. Napriek (zdanlivému) chaosu ma za celý čas ohrozilo menej vodičov áut, ako tu v strednej Európe.

Dôvodom je (podľa mňa) tolerancia VŠETKÝCH účastníkov premávky. A zdalo sa, že to funguje aj bez zásahu štátu. Za týždeň som videl tri hliadky policajtov, z toho dve v Tirane. Nepomáhali, nechránili, zamávali, keď videli turistu.

Žiaľ, v dnešnej neokomunistickej Európe sa trend príkazov, zákazov a represií asi už zvrátiť nedá. Nielen v doprave.

Karma.

1 0
možnosti
Foto

Pán Laco, vraviete to isté, čo ja. Represia nemôže plnit očakávanú funkciu.. Je len zrojom represie. A nemá iný ciel.

0 0
možnosti
Foto

...no promile jsou v dopravě i tak nebezpečný:-)

1 0
možnosti
Foto

Stejně jako když jste unaven, nebo rozrušen nějakou událostí.

2 0
možnosti
JH

Krucinál, proč já sem chodím? Nakonec tady bude propagovat anarchii. Už vidím ty namachrovaný blbce s auťákama 2,5 litru jak mávají na škodováky - jen jeď, jen jeď - panebože, proč já musím takto trpět!!

0 0
možnosti
Foto

Tak netrpte a chovejte se slušně. Jako každý slušný člověk, který si neměří svou prestiž délkou přirození, nebo kubaturou dostupného stroje. To je přesně ten pseudoproblém. Čím menší schopnosti, tím větší síla je aplikovat jinak, jinými zástupnými, neplatnými, zástupnými věcmi.

2 0
možnosti
ZJ

Pane Závladský ..... celý článek - jako ostatně skoro vždy - R^ a karma! Zlidovělým pravidlem jste ale navíc TREFNĚ ohodnotil minimálně 9/10 omundůrovaných ,,celebrit";-D

1 0
možnosti
Foto

Já to nepíšu, abych se zalíbil/znelíbil. Mám jiný cíl. Aby si lidé vytáhli hlavy ze za*ku. Někteří to umí sami, jiným se to musí psát obšírněji.

2 0
možnosti
JN

J35i46ř73í 63N32o26s75e24k

13. 4. 2015 21:04

Ale zrovna na přechodech u škol, kde není semafor, mají měšťáci smysl. Aspoň z mé zkušenosti. Pravda, kde byli potřeba, dali u nás semafory - ale to je přece stejné deformování přirozeného proudu dopravy, ne? Pokud je přirozené kličkovat mezi auty, pak asi jen z hlediska přirozeného výběru, ale asi jsme už trochu dál. Takže znovu - měšťáci u škol ano, jinde je to na diskusi

1 1
možnosti
Foto

Ne. Přesně vyvolávají ten falešný pocit, že stát se postará. Absolutně nesouhlasím, nebo jste nečetl, nebo nechápete.

0 0
možnosti
Foto

I20v20o 35C70i61l11i56c14h

13. 4. 2015 21:00

Jako vždy zcela přesné R^

1 0
možnosti
PK

P42a88v18e29l 55K20u75l69a

13. 4. 2015 20:54

Ano, já jsem ještě neslyšel, že by někdy někde přejelo někoho auto, když přecházel na červenou. Spousta lidí ale přišla k úrazu, když přecházela na zelenou. Vychází mi, že na červenou je to bezpečnější. Člověk si dává víc pozor ;-D

1 0
možnosti
IG

Sice je to trochu demagogické, ale pokud myšlenku uplatníme i na jiné oblasti, tak máte částečně pravdu.

Čím více zákazů a příkazů, tím jsou lidé bezradnější a nechávají se sunout do ohrádek, kde by je "ti nahoře" rádi měli....

2 0
možnosti
Foto

Není to demagogické, nýbrž aplikuji logiku. Demagogické je přesně to obrácené.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.