Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

systém, ve kterém si volíme politiky přímo, je jednoznačně nejlepší. Nakonec je to vidět i v současné situaci. Je totiž od koho vymáhat zodpovědnost. Prezident se neskryje za žádnou partaj, je to jasně viditelný člověk. Naopak by měly být stejným způsobem prováděny volby na všech úrovních. Politické strany by měly sloužit jako podpora politikům, kteří si projdou nejdříve transparentním výběrem (nějaké primárky apod.) uvnitř stran a pak jsou jako lídři za okrsky předhozeni voličům. A každý volič by mohl přesně identifikovat jednoho jediného politika, který ho zastupuje a každý volič by mohl vymáhat zodpovědnost.

Pokud vím, o tohle Havel nestál a šel s tím k ÚS. Což je instituce, která funguje na základě prodloužené bolševické ústavy. Ale opět jste taktně zamlčel, že v době, kdy se přijímala ústava, byl Havel tím, na koho národ naložil zodpovědnost za to, kdo nám tu ústavu napíše. A on tím pověřil komunisty a agenty StB.

0 0
možnosti
Foto

nemám s textem významný problém, jen si stále myslím, že přímá volba presidenta je stále nejlepší z nejhorších řešení, alespoń má člověk pocit, že ne úplně všechno za něj udělají jiní...kandidáti je jiná věc, ale když nejsou, je úplně jedno, kdo presidenta vyrobí.

3 0
možnosti
Foto

To ano pane kolego, ale pak je jednak třeba redefinovat pozici presidenta, protože přímou volbou má tedy jiný mandát, se kterým Ústava nepočítala. 

Osobně nemám problém s presidentským systémem, ale musí se celý systém znovu vyvážit. Mám problém se Zemenem, ačkoliv je volený přímo. Tedy chybějící reverzní systém k přímé volbě, tedy institut odvolání.

1 0
možnosti
Foto

J96i39r51i 24B91i36l57i83n89a

2. 11. 2014 21:22

Snad nejodpornejsi byl Zemanuv rozhovor v cinske televizi. Neco tak podlezaveho se jen tak nevidi. Jeste hroznejsi nez plivanec do tvare upalenym tibetskym mnichum a politickym veznum byla poznamka o tom, ze se chce od tamni diktatury poucit o tom, jak "stabilizovat". Zajimalo by me, zda mu dali soudruzi podrobny navod na to, kolik lidi rocne popravit a jak rozjezdit demonstrace pomoci tanku.Rv

4 2
možnosti
Foto

Mniši se upalují dobrovolně, nikdo je k tomu nenutí. Situace je dlouhodobá a my - ČESKO - s tím asi nic neuděláme, ať si třeba vyvěšujeme vlajky Tibetu div nám ruce neupadnou.

0 0
možnosti
Foto

Pan Klaus řekl o panu Havlovi jenom to, co je o něm všeobecně známo. Je to  vidět i z filmu Občan Havel, z jeho projevů, a z dalších filmů, které byly o něm natočeny. Volba Zemana, jako prezidentem ukázala na  inteligenci našeho národa. Prostě lidé, co jej volili zapomněli na jeho maléry v době, kdy byl premiérem, kdy většina hospodářských kauz vznikla v jeho době, a už  té době byla známa jeho láska k alkoholu.

1 3
možnosti
PBR

Ano pane Závladský, naprosto s vámi souhlasím..Miloš Zeman je náš pan prezident, zvolil si ho oproti těm dvěma Vencům, tento národ sám a dobrovolně. A pan prezident Zeman se ve svém úřadu chová tak, že bych klidně vše co mám prodal a vsadil na to, že bude naším panem prezidentem i další volební obdobíčko;-). A bohudík to nezmění ani sebenenávistnější blog ze sebenenávistnějších blogů celého iDNES.

Pěkný večer pane Závladský V

3 3
možnosti
RM

Myslím, že se velmi mýlíte, Zeman už prezidentem nebude. Jednak mu to nedovolí zdravotní stav a jednak jisté skupiny vyvinou velkou aktivitu, aby tomu tak nebylo. Osobně se mi stýyskat nebude, je to jenom menší zlo. A nebude jím ani Schwarzenberg, který již jednou zklamal jisté zájmové skupiny. Bude jím další kandidát NWO a je to vidět z testování Halíkem apod. Ale jako kandidát číslo jedna bude nasazen Vladimír Dlouhý, komunista pracující pro jednu z nejprofláknutějších bank, která vydělala na celosvětové krizi. Bude nám předkládán jako nejoblíbenější politik ve své době. Ale pamatujte ODA byla jednou z nejvlivnějších vlivových skupin, která ovládla zahraničnou politiku ČR. Bůh nás před těmito viry ochraňuj!

Najděte si film Inside Job. Ten popisuje dokonale mechanismy, jakým se dneska dosazují do funkcí politici států. Zeman byl nejlepší volbou ze všech špatných možností, jelikož se chová jako neřiditelný Pershing.

Mimochodem to, jak se Zeman zachoval v Číně, nám může jenom pomoct. Již před ním to udělali Britové, Nemci i Francouzi. Havel a jeho ODA klika, která se zabarikádovala na MZV způsobili, že jsme měli douhodobě s Čínou velmi špatné vztahy. Je to na delší povídání.

0 1
možnosti
PK

P57a92v49e17l 37K95u27l72a

2. 11. 2014 19:48

Perfektně napsáno R^

4 0
možnosti
Foto

Mně se naopak líbí, když prezident "překračuje své pravomoce" a když není jen loutkou. Loutkou byl Václav Havel a loutkou by byl i K. Schwarzenberg.  My Češi můžeme být rádi za naše vlastence, za Václava Klause i za Miloše Zemana R^

7 4
možnosti
Foto

J37i42r49i 83B95i61l85i17n47a

2. 11. 2014 21:41

Libit se vam to muze, ale president je PRVNI clovek, ktery by mel jit prikladem a zakony i ustavu dodrzovat. 

Co se tyce Havla, jedna se pravdepodobne o nenavist az za hrob. Povezte pani Cerna, copak jste delala v dobe, kdy ho ti zlocinci znovu a znovu zavirali vy ?

2 1
možnosti
JH

My v podstatě kandidáta na presidenta nemáme, proto jsem se poprvé v životě nezúčastnil voleb, nebylo koho. Jistě máme dost dobrých lidí, kteří by tento mandát mohli vykonávat dobře a důstojně, jenže.... Jsou to lidé v podstatě neznámí, jelikož nejsou profláklí na politické scéně, tudíž nevolitelní. Na druhé straně máme zas a jen pouze ty profláklé, ze kterých jednoduše nelze vybrat, snad Evžen Tošenovský, ale ten odmítl kandidovat. A co se týče vyznamenání, neznám protokol, ale myslím si, že hodné prsidenta by bylo říct: "Žel, letos nemáme nikoho, koho bych mohl vyznamenat", stejně jako já jsem si řekl u presidenských voleb, že nemám nikoho, koho bych, s čistým svědomím, mohl volit.

0 2
možnosti
AM

Já doufal, že by snad mohla být prezidentkou Zuzana Roithová, má dostatečné jazykové vybavení, velmi dobře se orientuje na evropské politické úrovní, je to typ spíše smiřující a hledající pro všechny strany stravitelné řešení sporů, než typ konfrontační........................................

Jenže už před prvním kolem bylo jasné, že je to jen bláhový sen.

1 0
možnosti
BM

Byla to první přímá volba prezidenta. Projevili se při ní nedostatky jako při většině věcí které jsou poprvé. Jsem pro přímou volbu, proto už teď by naši ústavní činitelé měli konat a ústavu k tomu upravit.

2 0
možnosti
JS

Mohl byste konkretně sdělit, který článek ústavy prezident Zeman porušil?

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.