Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I20v38o 22C82i25l80i61c24h

11. 4. 2014 20:21

Tehdy jsem hlasoval proti vstupu a pozdější vývoj EU mne v tom mém názoru jen utvrdil.

1 0
možnosti

11. 4. 2014 18:27

Kdyz vystoupite, na koho pak budete svalovat vinu, na koho budete nadavat? Budete muset pripustit, ze ten cesky marasmus je vase vlastni dilo. Mate na to odvahu?

2 0
možnosti
Foto

Ale houbeles. Nesvaluji vinu, ale posuzuji situace a nacházím jejich příčiny.

0 0
možnosti
Foto

Přátelé, hezky jsme si popovídali, názory si vyměnili, EU tu pohaněli, tu pochválili, tu a tam druhému psí hlavinku nasadili a zlost si na druhém vylili. A jak říká klasik Jára Cimrman: to je tak vše, co s tím můžeme udělat.

Pro naše separatisty a zastánce osamocené republiky si dovolím jeden výrok Karla Havlíčka Borovského: "Kéž by vám to vlastenčení z huby do rukou sestoupiti ráčilo!"

Což překládám: co jste vy, nespokojenci, udělali pro to, aby bylo lépe?

Odpovědět za vás nemohu, neb by mi to smázli.

Hezký zbytek dne.

6 0
možnosti
JS

Na rozdíl od Vás se domnívám, že EU je v podstatě rozumná organizace. Ty největší ořoviny dělají snaživí uředníci u nás. Francouzi a další na to co jim nevyhovuje kašlou a nic se neděje. Pro naši republiku jinou alternativu než EUnevidím.

3 0
možnosti
Foto

Ale jistě. Zdejší úředníci jsou schopni z myši udělat slona. Ale to je zdeúřední pitomost. Jen principiální charakter EU jim to nádherně umožňuje. I umocnění pitomosti má ve výsledku jen pitomost.

0 0
možnosti
PH

EU je dobře vymyšlená socialistická instituce, jak bezbolestně ovládat státy v Evropě a velmi důležité je, že národním vládám to vyhovuje, protože se mohou za tuto instituci zbaběle schovat a tím se zbavit odpovědnosti před svými voliči. Změna může nastat, až se lidé pořádně nase.ou a to ještě zabere asi dost času.

3 2
možnosti
Foto

Já mám pro lidi, kterým se EU nelíbí, jednu otázku: čím Vám EU osobně uškodila?

Některé chápu - místní řezník musel vyměnit špalek po dědečkovi a umakartový pult za nerezový, a to něco stálo. Navíc mu NAŠI úředníci přikázali udělat další úpravy, které EU vůbec nepožadovala.

Máme nejvíce našich euroúředníků, kteří přitom dokáží získat nejméně dotací. A tyto dotace ještě NAŠI pseudopodnikatelé a politici rozkradou.

Když jsme měli půlroční předsednictví, tak jsme dokázali jen to, že padla vláda - ostuda jako Brno.

Říká se, že pražský magistrát má více úředníků, než celá unie.

Do EP se posíláme figury jako Bobošíková nebo Železný a jakýs obskurní bezdomovec, teď se tam cpe John a Mach. A podívejme se na naši politickou scénu, na mafiálny, lobisty, korupčníky, tuneláře, Putinovy zaprodance a rudohnědou partaj a vůbec zločince všeho druhu. A tak bych raději viděl nejprve zamést před vlastním prahem. Spíš se divím, že za to, co tu děláme, nás naopak nevykopne EU.

5 2
možnosti
Foto

Eurohujerismus  je jen dalším argumentem, proč celou tu věc nerespektovat.

O dotacích snad ani nemluvte - popsal jsem v článku dostatečně, že je to jedna z nejhorších mrch.

A kandidatury obskurních postaviček do EU? Nemohou nic změnit. 

Zkusme to postavit tak, že budete volit představenstvo O2. Teoreticky to možné je, jen je to subjekt, který volby (jakkoliv dobře míněné) nikdy nemůže akceptovat. EU je to samé. Nemůže akceptovat volby, protože je již dávno solitérním subjektem. Všechny volby do EU jsou jen symbolické.

2 0
možnosti
JH

J80a38n 37H61a80n71á40k

11. 4. 2014 15:12

Napsal jste to čtivě, srozumitelně a výstižně.

Sice s Vámi nesouhlasím a mám jiný názor, tj. myslím, že LZE celý koncept EU reformovat tak, aby to nedorostlo do naprosto zbytečného byrokratického molochu, který ovládnou Němci a Francouzi.

Jinak čísla z referenda ignoruji, nepovažuji za korektní je jakkoliv napadat, protože bychom pak mohli napadnout všechny volby/referenda.

1 0
možnosti
Foto

Dík. Mně nevadí jiné názory. 

Ale myslím si že koncept EU nelze reformovat, protože se zabetonoval v dogmatu. Stanovil sám sebe za konečné řešení. (Bezděky jsem použil Hitlerův termín, ale, je to o tolik jiné?)

Nějak nerozumím třetímu odstavci. Referenda ignorujete, dobře, lze. A zároveň píšete, že není korektní je napadat, tedy je respektujete. Takže nevím, co vlastně chcete. Snad Chytrou horákyni? Polooblečenou, polonahou?

3 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.