Diskuse

Czenglish

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

to bylo tak vtipný, až je to vlastně strašný...

aneb další důkaz, jak je ta angličtina příšernej a nemožnej jazyk... když je něco zapsáno v EN, tak běžnej smrtelník s odporem k cizím jazykům to neumí nahlas přečíst no a naopak, když je českou transkripcí zapsaná výslovnost, tak se z toho zase nedá vyvodit, jak by to bylo napsaný v EN (tím chci říct, že to něco málo EN slov, který znám, tak je znám ve vizuální psaný podobě a ne ve zvukový podobě)

(a úplně nejhorší je ten slovníkovej anglickej zápis anglický výslovnosti, v tom aby se prase vyznalo...)

zkrátka a dobře, nenávidím angličtinu úplně stejně, jako moji prarodiče za války nenáviděli němčinu a pak po převratu moji rodiče a já nenáviděli ruštinu... (jistě, ve světě jsou i mnohem horší jazyky, ale ty nám aspoň nejsou vnucovaný)

0 1
možnosti
OM

No, ne každý je lempl na jazyky jako vy. :-/

A ta vaše slova o nenávisti - to snad ani nebudu komentovat.

2 0
možnosti
Foto

K23a60r52e39l 21M29á13d82l42e

11. 2. 2015 23:00

Super. Třináct let jsem dělal kurýra, tak jsem občas v nějakém ofishausu jel výtahem s nějakou skupinkou mířící někam na lanč. Přesně to sedí. Sem tam někdo vypadal přirozeně a neafektovaně, jako kdyby mluvil svojí mateřštinou. Smutný býval většinou pohled na moje vrstevníky, kteří se mezi mladými MBA snažili být účesem, oblečením i mluvou in a trendy.

4 0
možnosti
ZH

1*

Skvělé, jak dlouho jste to sepisoval?

0 0
možnosti
Foto

Sepisoval a komentoval krátce. Sbíral pár týdnů.

0 0
možnosti
Foto

I59v40a45n 10M54a63r98e66k

11. 2. 2015 21:52

Celkem dobrý blog, jen od bloggera který ve svých blozích hýří cizími výrazy trochu nemístný. Nakonec ono je to vidět i v upoutávce nad blogem ! Ne každý je vzdělanec jako Vy p.Závladský . R^

1 0
možnosti
Foto

To je trochu složitější. Samozřejmě, různí lidé mají různou slovní zásobu a než popisovat pěti českými slovy nějakou situaci, je snazší použít cizí slovo (velmi často původu latinského), které ten význam zastoupí lépe.

Tento článek se ale týkal výhradně zblblosti špatnou angličtinou, takže Vaši výtku nepřijímám.

0 0
možnosti
OM

Dobrý seznam, také se mi podobné patvary protiví. Ale Czenglish se tomu neříká.

Czenglish je anglický termín pro špatnou angličtinu, kdy český mluvčí otrocky překládá do anličtiny podle svého jazyka, špatný slovosled, špatné předložky, idiomy etc.

Typickým příkladem Czenglish jsou občasné pokusy v článcích jistého mladého muže zde na blogu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ale to asi ani nevadí. Nazval jsem si to tak, protože jsem lepší termín nevymyslel. Snad to šlo zfonetizovat na čengličtinu.

0 0
možnosti

Ono je to částečně srandovní a částečně k pláči. Tragické, jak čeština dostává na frak v rukou rádobysvětáků. Dojemné je, že tito cool lidé často neumí nejen česky, ale hlavně anglicky. No tak senkuju za artykl a báj

5 0
možnosti
Foto

A v naší dříve české, nyní francouzsko-české společnosti, je čeština zatlačená do kouta "czenglish i english" a nemám z toho radost :-( [>-]

0 0
možnosti
Foto

Nezdá se mi, že by zde mnoho lidí hovořilo francouzsky.

0 0
možnosti

Ano, připomnělo mi to jeden můj starší příspěvek, dovoluji si připojit odkaz http://cernajova.blog.idnes.cz/c/60278/Patvarove-orgie-aneb-Kam-kracis-cestino.html Děkuji za ucelený přehled patvarů s vysvětlivkami. :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.