Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Hellmoon

10. 8. 2012 12:17
1/10 Národa se hlásí k bohu

Nicméně hezký rozbor R^

1 0
možnosti
MM

venenum

10. 8. 2012 15:28
Re: 1/10 Národa se hlásí k bohu

ale jen něco přes 400 000 jich skutečně občas zajde do kostela...

2 0
možnosti
RB

Bígl

10. 8. 2012 12:07
Pane,

byl jste v letech minulých, tj. 1948 až 1988 volič? Chodil jste, stejně jako 99,9% populace poslušně k volbám, při volbě jste se neschovával za plentu? Vystudoval jste za bolševika? Dostal jste od podniku byt? Jezdil jste na rekreaci ROH? Myslím, že na většinu těchto otázek můžete odpovědět ano. Takže jste prostřednictvím státu užíval majetek těch, kterým byl ukraden.

8 0
možnosti
PJ

Hellmoon

10. 8. 2012 12:15
Re: Pane,

;-D;-D to je kec ;-D

4 0
možnosti
J

jendazmoravy

10. 8. 2012 11:56
No, grafy jste udělal pěkné

Ale otázka by měla znít jinak - kdo a proč chce vůbec nějaké majetkové vyrovnání s církvemi? Je účelem narovnání něčeho, co komunisti pokřivili, nebo jen někdo chce dát "dárek" těm, co žijí teď? A to je ta hlavní otázka. Socani všech odstínů tvrdí, že jde o dar, protože "co peklo (stát) schvátí, to nenavrátí".

2 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

10. 8. 2012 12:52
Re: No, grafy jste udělal pěkné

Je to dalsi tunel. Jako ukazkovy priklad si vezmete vorsilky. Na zacatku 90. let jim stat predal provozni budovu Narodniho divadla. Mozna omylem, mozna to byl zamer. Den po nabyti zakona tu budovu vorsilky prodaly (za desetinu odhadni ceny) jakymsi spekulantum. Stat se o to soudi dodnes, dvacet let pote.

A podobny scenar se bude opakovat, jen v tisickrat vetsim meritku.

5 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

10. 8. 2012 11:55
Právní následnictví

1/ Československý stát vzal, československý stát zanikl, jeho právním nástupcem je Česká republika, která přebírá všechny jeho závazky i pohledávky - Česká republika bude vracet.

2/ statistika je to hezká, ale s narovnáním nesouvisí. Nebo si snad myslíte, že Žid, co se vrátil po válce z koncentráku, neměl nárok na rodinnou vilu jen proto, že zbylých x členů rodiny se nevrátilo (pro admina = to není rasisticky nesnášenlivé to je příměr k úbytku věřících)? To je podivuhodný výklad práva ... řekněte tohle nějakému právníkovi a on se utluče smíchy. Vzato do důsledků vlastně popíráte dědické právo ... to se neodvážili ani komančové (ti čeští, ti sovětští to dotáhli poněkud dále).

.

Prosím, oprostěte se od antipatií k církvi (katolické?) a zkuste si to představit v abstraktní rovině, popř. použijte empatii a zkuste se do postavení církví vžit Vy sám. V jádru je to právní problém a nějaké emoční výlevy, které tady ČSSD tak zdatně vyvolává, jsou off topic.

4 0
možnosti
MM

venenum

10. 8. 2012 15:38
Re: Právní následnictví

kdyby se o to nezasadili Slováci, v tehdy ještě společné ČSFR, nároky by uznány nebyly. Jenže Slováci dnes mají jiný stát. Obraťte se tedy s důvěrou na ně.

0 0
možnosti
LL

lukaslhotan

10. 8. 2012 11:41
Ano, radší islám než křesťanství ...

Ano, radši islám než křesťanství ... http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/282707/Proc-CSSD-vadi-krestane-a-zide-ale-ne-muslimove.html

2 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

10. 8. 2012 12:54
Re: Ano, radší islám než křesťanství ...

Soucastna cirkev neni zadna hraz islamu. Jeji predstavitele se muslimu naopak programove zastavaji, Jejich zamerem je skrze je takto znicit ateisty a co na tom ze se tak zhrouti civilizace.

5 0
možnosti

Johny__S

10. 8. 2012 11:36
Demagogie

"Ale už bez ekvilibristiky lze prokazatelně tvrdit, že 95,6 % současných obyvatel země, kteří vesměs nikomu nic neukradli, z většiny nezavinili znárodnění a ani neměli hmatatelný prospěch z těchto aktů, je dnes voláno k odpovědnosti a náhradě. Ve prospěch absolutní minority věřících, ale hlavně ještě menší obce církevních tatíků. Kterých, je znovu patrné z grafů. Římskokatolická církev znovu baží po moci, protože jí se nejvíce týká to pověstné „qui bono“."

Nebudou to vracet lidé, kteří to neukradli, ale stát, který to ukradl a kterému ten majetek doposud patří. Tak, jako tomu bylo i u ostatních restitucí.

1 0
možnosti

Ottis300

10. 8. 2012 11:33
Vy jste nikomu nic nevzal, atd......

Vy ne, vzal to stát a stát je kdo? Marťané? A pokud tento stát převzal veškeré závazky státu minulého, tak jste je převzal i vy. Není nad logiku, že? Když stát dává, tak ho občané chválí a berou. Když má stát vzít, aby napravil, tak najednou se k tomu nehlásíme. Tak kde je ta morálka?

3 0
možnosti

Johny__S

10. 8. 2012 11:39
Re: Vy jste nikomu nic nevzal, atd......

Odpůrci církevních restitucí mi připomínají jiné naše vyčůrané spoluobčany. To bylo po roce 1939, když zesílila perzekuce Židů, a ti byli postupně přesouváni do koncentračních táborů, přičemž jim byl zabavován majetek. Ti nebozí lidé doufali, že to dobře dopadne, a protože o svůj majetek nechtěli přijít, často si ho ukrývali u českých rodin. Ale ouha, když se někteří z nich po válce vrátili, mnohé české rodiny tento majetek zapřely: je napsaný na nás, tak je náš. Už si totiž zvykly. S církevním majetkem je to stejné.

3 0
možnosti
S

sv.michael

10. 8. 2012 11:29
Jeden z málůa slušných odpůrců restitucí

Sice s Vámi nesouhlasím a Vaše závěry pokládám za mylné, nicméně musím ocenit Vaši úroveň argumentace. Chápu, že fifnanční náhrada církvím se někomu nezdá, tomu rozumím. Ale pravdou, kterou nikdo nevyřkl (a když tak jen v náznacích) je fakt, že absolutnímu gró odpůrců církevních restitucí nevadí ani částka, ani nemovitý majetek který má být vrácen (neboť ten je v porovnání s dalšími chuťovkami, např. fotovoltanikou, opravdu marginální) ale vadí jim představa nezávislé církve. Vidí v ní svého soupeře. A teď si položme otázku co ČR potřebuje více? "Racionálního" socialistického člověka, nebo morální a duchovní hodnoty ;-)

3 0
možnosti
S

sv.michael

10. 8. 2012 11:31
Re: Jeden z málůa slušných odpůrců restitucí

omluvte překlepy, píši z telefonu :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.