Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Alcator

30. 10. 2008 15:26
Vážně uvažuji, že taky začnu blogovat...

Na IDNES je v tuto chvíli co já vím - pár tisíc blogů (z toho pár stovek, co stojí za řeč).

I s ohledem na to, že častěji mají přístup k internetu a vyšší vzdělání příznivci ODS (záměrně nepoužívám termíny pravice/levice, protože u nás nic takového neexistuje), vyznívá většina blogů ve prospěch ODS (přesněji řečeno: V neprospěch Paroubka/SocDem). Stejně tak většina diskutérů má bůh ví proč ve větší oblibě ODS než SocDem. Ale co se týče argumentace nebo ochoty dialogu, je to dost slabé a dokud tento stav bude trvat, nikam se nepohneme.

Dokud bude vrcholem argumentačního umu nadpoloviční většiny blogerů i diskutérů "Paroubek kdysi dávno opěvoval únor 48" nebo "Paroubek je tlustej/ošklivej", tak pardon, ale co to vypovídá o jejich milované straně? Mám to chápat tak, že ODS je strana pouze pro krásné (a pokud možno i správně vysoké, statné, ogulované a ideálně i zásadně čistobílé) lidi?

0 0
možnosti
PV

Alcator

30. 10. 2008 15:30
pokrač.

Moc rád bych si od příznivců ODS někdy vyslechl věcnou diskuzi. Argumenty - ale ne toho typu "Ti druzí by byli horší", nýbrž "My máme únosný program ne jen pro top management s platem 90k+, ale pro všechny slušné lidi".

Poslechl jsem si to od Vlastimila Tlustého, zatímco jsem točil jeho kolečkem. A dávalo mi to smysl: Snížíme daňovou zátěž, lidé se nebudou bát podnikat, nebudou mít chuť krátit daně, klesne nezaměstnanost, budeme konkurenceschopnější, a zbude dost i pro sociálně potřebné.

Jenže co vidím dneska? Podle ministra Julínka je každý a priori simulant a zneužívatel zdravotní péče, proto je potřeba ho preventivně zdanit. Bezva. Asi jako když mafiáni z OSA zdaňují každé CDčko a paměťovou kartu do foťáku, což drtivá většina lidí chápe jako předplatné na pirátění filmů. Bezva. Co zavedeme příště? "Mohli byste odhodit vajgl na chodník, takže za každý metr chodníku před vaším domem 50 Kč per capita ročně" ?

0 0
možnosti
K

Kocourek69

30. 10. 2008 15:18
Paroubek žádné senátní ani krajské volby

vyhrát nemohl neb nekandidoval. Poslední volby které vyhrál byly ty parlamentní v roce 2006 kde byl zvolen za poslance.

0 0
možnosti
JN

5alfa

30. 10. 2008 15:01
Asi tak...

Vždy mi přijde úsměvné, jak "ti demokraté", co prohrajou volby, rychle počítají, "kolik lidí toho jejich vítězného protivníka NEVOLILO" ;-D

Ale je třeba si, milí demokraté, uvědomit, že jsou to VOLBY a ne NE-VOLBY. A matematika je taková, že kdyby všichni bohatí a vzdělaní a spokojení voliči ODS zůstali doma a k volbám v každém volebním obvodu přišel jeden hloupý a chudý a nespokojený a nebo přímo na*raný volič ČSSD, tak má ČSSD dokonce 100%. :-/

Dokážete to teď takto pochopit? A nebo se pokuste TOHLE vysvětlit svým voličům! Pokud ještě zbyli nějací chytří a s vyšším vzděláním, neměl by pro ně být problém tohleto pochopit.  [>-]

0 0
možnosti
S

sekosh

30. 10. 2008 14:47
Jednoznačně karma

Karma článku jednoznačně náleží, autorovi patří dík za jasnou formulaci smutného faktu, že v této zemi chybí důstojná politická reprezentce. A výsledek voleb znamená pouze to, jak krátkou paměť voliči ČSSD mají. 

0 0
možnosti
JN

5alfa

30. 10. 2008 15:04
Re: Jednoznačně karma

A také to znamená, že voliči ODS krátkou paměť nemají a po nesplněných slibech zase naopak nevolili svou favorizovanou stranu.

Inu fffšude chleba o dvou kůrkách. :-)

0 0
možnosti
S

Semper2

30. 10. 2008 14:47
Ještě mi napadlo,

že autor možná něco ví o Porobkově účastneství v lóžích zednických, tam je bratr vedle bratraR^

0 0
možnosti
ZO

zo

4. 11. 2008 21:07
Re: Ještě mi napadlo,

Ani bych se tomu nedivil.Když se může spločovat s marťany?

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

30. 10. 2008 14:11
Účast

Já se přiznávám - já jsem k volbám nešel, protože u nás žádné nebyly (Praha 10) ;-D

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

30. 10. 2008 14:07
Aritmetika

A víte kolik % lidí si při použití totožné aritmetiky nepřeje vládu ODS, případně celé koalice? ;-D

0 0
možnosti
PVM

Pán všech moří

30. 10. 2008 14:26
Re: Aritmetika

cetl jsi ten clanek...?...

0 0
možnosti
JN

palok59

30. 10. 2008 14:06
volby

ještě dodám: Z voleb se dá také vyčíst, že většině z těch, kdo k volbám přišli Paroubek vyhovuje a těm, kteří k volbám nešli, Paroubek nevadí - jinak by přece přišli a volili toho, kdo jim vadí méně než Paroubek - po prvním kole voleb přece všichni věděli, jak to může dopadnout, když k volbám nepůjdou - a přece nešli. Takže ne že 86 % voličů by nevolilo Paroubka, ale naprosté většině voličů Paroubek minimálně nevadí. Jestli si ODS myslí, že Paroubek vyhrál díky svým nesplnitelným slibům, pak je mi líto, ale ODS není pomoci. I kdyby Paroubek nic ze svých slibů nesplnil, už tím, že jeho vládu nepocítí většina národa na své peněžence z něj dělá favorita dalších voleb. Jestli chcete mluvit něco o hospodaření na dluh který budou splácet naše děti - nenechte se vysmát. To strašení už nefunguje. Vyprahlý žízní polomrtvý poutník se plazí pouští - potká dva beduíny. Jeden mu podává vodu ale druhý říká nepij to, může to být závadné. Co udělá poutník? 

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

30. 10. 2008 14:08
Re: volby

Jak takové hospodaření na dluh končí se můžete zajet podívat na Island.

0 0
možnosti
PV

glavík

30. 10. 2008 13:57
Pravda...

nic než pravdaR^R^R^!!!

0 0
možnosti
JN

palok59

30. 10. 2008 13:54
volby

tak mě z těch bloggů připadá, že celé volby byl jeden grandiózní podvod. Všichni tady hlásají, jak nenávidí Paroubka a ČSSD. Tak mi nějak uniká, kdo vlastně ty socany zvolil? Dále mě fascinuje Vaše úvaha předkládaná jako fakt, že 86 % voličů rozhodně nevolilo socany. A koho tedy těchto 86 % voličů volilo? Když už se oháníte těmi kdo nešli volit, potom netuším,  z čeho usuzujete, koho by tito voliči volili. Ale co je hlavní - první, co lid křičel na václaváku bylo svobodné volby. Chtěl bych jasnou odpověď - byly tyto volby svobodné, či nikoliv? Jestliže ano, není co řešit. Jestliže ne, potom nechápu, proč nebyly výsledky přezkoumány soudem. Víte vážený pane o čem je demokracie? Člověk svobodně vyjádří svůj názor a společnost se řídí převažujícím názorem. Tentokrát to byl názor, že lepší jsou socani. Minule voliči usoudili, že lepší bude ODS. A co jako proti tomu mohou ti, kdo jsou se svým názorem v menšině, dělat? Správně - přesvědčit většinu, že jejich program je správný.  

0 0
možnosti
PVM

Pán všech moří

30. 10. 2008 14:33
Re: volby

tak za prve o necem muze byt divadelni hra, film, nebo treba kniha. demokracie nemuze byt o necem. ale to jen na okraj trocha vynamonosne teorie.

nemyslite, ze nevolit je legitimni nazor? je pravda ze podle logiky, by v tomto pripade nemela byt vlada zadna. lidi kteri voli je vzdycky mene nez tech co nevoli, volici jsou v mensine minimalne od roku 1989.

aby to bylo uplne presne...melo volit 90% obcanu volitelu), volilo jeich neco malo pres 40% a z tech 40% jich asi 32% volilo cssd.

ja netvrdim, ze volby nejsou platne, jen tvrdim, a v tom souhlasim s autorem clanku, ze nejvetsi problem nasi vlasti je nevolitelnost lidi, kteri voleni byt chteji. to je maler.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.