Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Až na to závěrečné konstatování, že Babiš umí podnikat, perfektní R^. Babiš, stejně jako většina ostatních českých milionářů, úspěšně podniká na základě úspěšného přemaskování bolševické pirátské lodi na kapitalistickou, přičemž lup zůstal v podpalubí nedotknutý a navíc se pěkně rozrůstá

3 0
možnosti
Foto

Píšu to v souvětí, kde hned následuje výčet nutných podmínek, za jakých se mu to podnikání daří.

1 0
možnosti
JK

Ano.R^ Snad jen k té domácí spotřebě... Zde se za posledních 20 let situace výrazně změnila a s nadsázkou se dá říci, že právě spotřeba je barometrem růstu ekonomiky. Vyrábí se produkty, které jsou (řečí komunistickou) "morálně" zastaralé po jednom roce a sotva se fyzicky dožijí konce záruky... Kdeže jsou doby, kdy pračka nebo lednička vydržela 20 let, nyní již po 3 letech neseženete náhradní díly a přístroj se nevyplatí opravit. Lid je schopný se zadlužit kvůli nové technologii TV vysílání, které se mění pomalu jako roční období. Nevyplatí se šetřit, jen utrácet - hlavně na dluh. Takový je trend. Žijeme v době neskutečné hojnosti. Používáme věci v souladu s dobou a trendy, které nepotřebujeme a které nás stojí mnoho peněz. Kdo se dokáže od tohoto oprostit, je schopen s průměrným platem žít jako nikdy v minulosti. Materiálně se máme moc dobře. Všichni. Někteří proto nemusí dokonce ani hnout prstem.:-)

0 0
možnosti
Foto

Tahle parazitická kasta si jen tak stát vzít nenechá.  Proto udělá vše, aby na něj lidé věřili a když ne, mají tu ještě pojistku ve formě války.

2 0
možnosti
Foto

zmůžu se jen na karmu...neni to málo?

4 0
možnosti
MP

Bolestně pravdivý článekR^. Otázkou je zde pouze to, jak dlouho to může takhle ještě fungovat. I moji rolničtí předkové, bez jakéhokoli ekonomického vzdělání, věděli, že především se musí renovovat stáje a stodoly, až potom nějaké "lepší" bydlení pro rodinu. Věděli, že je rozumné šetřit a přikoupit další kus pole. Prostě tak velel zdravý rozum dobrého hospodáře. Podle toho mi vychází, že ti dnešní politici dobrými hospodáři být nemohou. Zřejmě skončíme v té pastoušce všichni:-(.

8 0
možnosti
Foto

Protože byli obyčejnými hospodáři. Ten selský rozum je to, co vždy bezpečně funguje. Ekonomická rozvaha a z ní plynoucí rozhodnutí. Na to není třeba mít za sebou vysokou ekonomickou školu, dokonce dnes spíše naopak.

6 0
možnosti
Foto

R^ Podle Dr. Koukolíka lze nejvíce nalézt psychopaty mezi vůdci, potažmo tedy politiky a vojáky, tedy ,,generalitou". Jen mě tak napadá, pokud jsou svrženi, kdo je asi tak nahradí?:-/,,Lid" žádá změny, ovšem čeká vůdce. Ty, kteří jím ukáží ,,východiska", vize, ideje, ,,budoucnost".

Pokud je pro většinu smyslem života toliko ,,kozum", kdože by tento smysl dokázal zvrátit.8-o?:-(

5 0
možnosti
Foto

Současný režim ekonomicky krachuje a jeho stoupenci jsou z toho nervosní. Začínají vymýšlet různá zdůvodnění a upínají se k chimérám. Tak jednou je to jakýsi švýcarský model, podruhé cosi jako singapurský model a naklonec to možná bude i sovětský model Pavky Korčagina, kdo ví. Prostě totální privatizace se neosvědčila, soukromý vlastník není všelék, neboť komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Je nutno zestátnit páteř ekonomiky a provést restart - čím dříve, tím lépe, nebo bude hůř !!

3 5
možnosti
Foto

Restart zkusili v Kambodži, mysliteli.

Mrkněte na ty hromady lebek, ať se v té vaší konečně rozsvítí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.