Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Nic naplat, musím s Vámi souhlasit, zejména v závěrečných odstavcích. Jen bych dodala, že k tomu fašismu teprve směřujeme.Ještě to snad jde zastavit. Hlavně bychom však měli vyjmout břevna ze svého oka, než začneme poukazovat na cizí třísky.

0 0
možnosti
PH

P46a66v84e63l 78H60o15l54u25b

28. 10. 2014 20:20

Fašisti chtěli vládnout, ovládali a vládli masám. Nacisti chtěli vládnout, ovládali a vládli masám. Komunisti a bolševici chtěli vládnout, ovládli a vládli masám.

No a katolíci chtěli vládnout, ovládli a vládli masám Kde je rozdíl? No najde se jich dost. Najde se jich mnoho. Výsledek je ale vždy stejný. Vládli tvrdou rukou, popravovali zavírali mučili a terorizovali obyvatelstvo. Takže dělat rozdíl mezi -ismy je směšné a trapné. Vždy, opakuji vždy na to doplatí obyčejný člověk:-/

0 0
možnosti
Foto

I67v65o 73C18i38l63i79c46h

29. 10. 2014 22:34

Sice jsem jako miminko pokřtěný jako katolík (holt vesnice na jižní Moravě), ale jsem myšlením agnostik (netuším zda Bůh je či není, ale je mi to zcela fuk), jenže i když katolíci (a nejen ti, ve středověku asi dělali nějaká sviňstva, tak dnes již dávno není středověk). Držte se tudíž současnosti. Neomarxisté také chtějí moc a bohužel se jim to i docela daří:

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/politicka-korektnost-fenomen-dnesni-doby

0 0
možnosti
AM

No, zaměňovat totalitní nárok na společnost s rovnostářským kolektivismem je velmi efektní.

Navíc to říká i česká wikipedie, takže to asi bude pravda mu he he he...

0 0
možnosti
AM

P.S. Ostatně, když se po úkladné vraždě socialistického poslance Giacoma Matteottiho, který v italském parlamentu slovně zaútočil na Mussoliniho, rozhodovalo o demokratické/fašistické budoucnosti Itálie (a byla to jedna z posledních možností), postavili se italští liberálové na stranu fašistů. :-(

Vrána k vráně sedá?

Fašizoidní tendence se ve společnosti objevují v časech krizí pravidelně. A jejich nositelkou je střední třída, tedy lidé s poměrně slušným a zajištěným postavením ve společnosti, typičtí voliči pravice.

1 0
možnosti
MR

M70i69l72a64n 40R75a76d77e27k

28. 10. 2014 17:04

NAPROSTA PRAVDA, ale dnesni vyklad historie dava fasisty a narodni socialisty doprava, jen proto ze to prohrali, tak se od nich distancuji, smrdi to. Take jsem se parkrat zminil i o Adovi, toho rakouskehou frajtra nam byl cert dluzen, a stale je povazovan za pravicaka.

vam KARMA R^

2 0
možnosti
Foto

Pane Závladský, to co píšete nedává smysl.

Dobře Vaše argumenty vyvrátil pan Horáček.

1 2
možnosti
Foto

Nedává to smysl jen pokud si nastavíte fráze před zkoumání reality.

1 1
možnosti
Foto

Opět perly pana Závladského: Co je levicové, to je fašistické. Posílení státu je prý levicové, proto fašistické. Nebere v úvahu, že někdy stát musí posílit, aby zabránil fašistickým tendencím uvnitř státu nebo i mimo stát, pokud ten stát a lidi v něm ohrožují.

2 3
možnosti
Foto

Jako obvykle, máte vyhraněné nedotknutelné pojmy a pak vyvozujete chybné závěry. Vědecky nepřijatelné.

Psal jsem to opačně. Fašismus i komunismus používají stejné levicové nástroje.

Posílení fašistického státu za účelem potření fašismu je nesmysl. Neumíte to rozeznat, protože mícháte pojmy a dojmy a vyvozujete kompoty. Vepřovo jahodové.

3 1
možnosti
Foto

Ne každý levičák je etatista, ne každý pravíčák je trhovec.

1 3
možnosti
Foto

Ale no tak, pane Řezníku! Ne každý levičák je levičák a ne každý liberál je liberálem? A co takhle Perníkovou chaloupku, to byste neuměl?

Vždyť to motáte. Levičáctví a etatismus a fašismus je tak podobné, až je to stejné.

A liberalismis (neumíte to jinak, pravičáctví) je antagonismem zmíněného. Jen se pitomě opakuje, že pravičáctví je směr, který podporuje jen kapitalistické vydřiduchy. Vím, doc. Dr. Marie Husová mi ty nesmysly taky mlátila do hlavy a chtěla, abych je opakoval. Nepovedlo se jí to. Pravda, zápich jsem nedostal a pak jsme se rozešli od stolu i od lože. (Tedy, eufemisticky. Tak hluboko jsem nikdy neklesl.)

1 1
možnosti
Foto

I52v33o 92C80i51l39i40c13h

28. 10. 2014 13:50

Dokonale jste to popsal R^

3 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.