Diskuse

Dotace, dotace

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

no aby tak Jančura chválil;-)připojím poznámku...Leo a Jančura jezdí jen v atraktivních časech na páteřní trase...aby převezli z periférního bodu A do bodu B pár lidí v noci nebo brzo ráno, tím se samozřejmě zabývat nebudou, zrovna tak...což mohu také potvrdit...kolo Vám nevezme ani jeden ani náhodou a tuším, že ani kočárek nebo invalidní vozík...když to sečtu, jsem za ČD rád, ať už dotované nebo nedotované.;-):-)

2 1
možnosti
Foto

Mýlíte se pane kolego. Jančura (i Novotný) nejezdí jen v atraktivních časech, ale celodenně (RJ 20 spojů). Vozí i invalidy a kočárky. Jezdím s nimi. 

A co se týká té předmětné trati: slíbil stejný počet spojů, ale bez dotací.

S ČD mám zkušenosti též, a žel otřesné.

1 0
možnosti
Foto

Dotace jsou nebezpečné, riskantní a korumpující.

Jenže trh a jeho volná ruka fungovat nemůže, to je již potvrzeno.

Kloním se k tomu, že v některých (neziskových) oblastech jsou asi dotace nezbytné - např. zmíněné sociální programy.

1 1
možnosti
PM

Jak jste přišel na to, že trh a jeho volná ruka nemůže fungovat?

4 1
možnosti
Foto

Dotace nejsou za všech okolností zlo!!

Jsou věcí, které prostě bez dotací fungovat nemohou a nebudou-ne vše totiž může vyřešit trh-ne vše je záležitost produkce zisku.

Například: školství, zemědělství a údržby krajiny, sportovní zařízení,domovy důchodců a péče o seniory a taky dprava a dopravní obslužnost.

Ono je sice krásné, že pan Jančura chce něco provozovat bez dotací, ale je to právě jen to něco-ziskové spoje. České dráhy naopak zajiš´tují dopravní obslužnost i tam kde to ziskové není-to by pan jančura rozhodně dlouhodobě nedělal

0 3
možnosti
Foto

Oblíbené klamné tvrzení. Ty dotace jsou účelově vázány na tento konkrétní spoj, který Jančura nabízel provozovat bez dotace. Vyčísluji to v článku jednoznačně.

3 1
možnosti
PK

K dotacím ČD a boji s Jančurou se určitě vyjádří jiní, nejsem na to znalec. Pokud jde o USA, nedělejte si iluze, že demokraté jsou úplně špatní a republikáni naopak. Při značné samostatnosti jednotlivých států se nedá říci, že v republikánských to skvěle funguje a demokratické chcípají. Mám na mysli vliv mechanismu, to že New York a Kalifornie jsou bohatší a třeba Virginie po výpadku uhlí bnebo Arkansas chudí, nesouvisí příliš s tím, kdo tam je u vesla. Četl jsem třeba zajímavé materiály, že např. republikánské státy mají menší zdanění, méně sociálních programů, ale prachy zmizí jinam. 

A když nebudete např. v Itálii dotovat jih, tak to rozklížíte celé. Bez dotací a přerozdělení to nejde, jde o míru, způsob a celkový trend.

1 0
možnosti
Foto

Bez dotací a přerozdělování to samozřejmě jde. Ostatní je sociální inženýring. (I americký.)

6 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.