Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Jack Russell

12. 4. 2011 19:50
Demokracie není vláda lidu,

je to jeden ze způsobů, ten nejpřijatelnější, ovládání většiny menšinou. Je to nejgeniálnějí vynález a ten největší byznys. Žádný jiný způsob vlády nedokáže tak dokonale oblouznit občany, že uvěří tomu, že vše jiné je horší než demokracie. Předpokládá ovšem, že vládnoucí bohatá menšina bude ochotna se "uskromnit" ve prospěch chudší většiny. Jak? Většími platy nebo většími daněmi a silným sociálním státem. Podstatné je udržet sociální smír, poskytnout občanům dostatek svobody, pluralitní politický systém a volby pro pocit, že jsou to oni, kdo o všem rozhoduje a kdo vládne. Nezdá se vám divné, že o všech skutečně důležitých rozhodnutích jako jsou např. války, vojenské intervence apod. nikdy nerozhoduje lid? Nikdy se ho na to nikdo neptá? Najednou jste s kvérem v zákopu a ani nevíte jak. Nakonec, kdo se nás kdy na cokoliv ptal? Vždy to spravilo pár bilbordů, pár líbivých slov, správně vytvořená koalice a především dokonalá propaganda. Nebo si snad současný bordel většina občanů přála?

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

13. 4. 2011 2:26
Re: Demokracie není vláda lidu,

Sdílím Váš názor.

0 0
možnosti
SE

slava eurosvindlu

12. 4. 2011 19:48
demokracie byla ukradena a zneuzita

lide sice svobodne voli sve zastupce, ale uz davno nemaji svobodnou mysl.

Ta je velmi propracovane medialne zmanipulovana.

Vetsina vlad v zap svete je takto instalovanych a jejich politika se temer nelisi.

Zap svet zachvatila silna a destruktivni vlna levice ktera je nejlepsim systemem k osekani svobody, demokracie a okradani maxima lidi k maximalnim ziskum nadnarodnich spolecnosti, lobistu a bank.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.