Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle je skvělý text. Rád podepisuji.R^

0 0
možnosti

Pane autore, mne to také mrzí. Jenže za komančů se člověk v práci moc nepředřel (také jsme spěli víme kam) a už se těšil na odpoledne na záhumenek. Dnes je tak stahaný a ustaraný, že radši pěstuje pár kytek a občas griluje. Chtělo by to dojíti k nějakému kompromisu těchto 2 životních stylů.

0 0
možnosti
Foto

Tak s tím nepředřením se máte částečně pravdu, ale obecně je to spíše v tom, že tehdy lidi dřeli také, ale místo grilovačky pracovali ještě na svém.

1 0
možnosti

"Je třeba odmítnout nadnárodní molochy, protože nám škodí."

Ale jak to provést, když už tu jsou? Nejen u nás, ale rozlezlé po celém světě - patří jim výrobní závody, těžba surovin, obchod, rádoby restaurace a kavárny a to nejhorší - banky.

0 0
možnosti

Myslíte to tak, že nekupovat jejich výrobky či nevyužívat jejich služby?

0 0
možnosti

přesně tak to je...ale i když tomu nebudete věřit, je to dobře....protože vám to dá čas na růst osobnosti, můžete se věnovat psaní komentářů na netu..například, anebo si můžete sednou a číst moudrá díla moudrých filozofů, ekonomů, historiků, genetiků, logiků, sociologů, matematiků, fyziků, astrofyziků a tak se neustále vzdělávat....a teď mi řekněte, že je lepší zůstat nevzdělaný a žít jako před 500 lety...bez doktorů, bez televize, bez pračky, bez auta, bez vlaku, bez elektřiny, bez pohodlí v obýváku, a bez luxusu vlastní krásné postele namísto nocování vedle kozy a krávy, protože jejich těla hřejí??? Čemu byste dal přednost?? a co byste nemohl oželet??

0 0
možnosti
Foto

Jednostranně přeháníte. Podsouváte bůhví proč dobu před 500 lety. Podobní manipulátoři používají raději, že chceme, aby se lidé vrátili na stromy. Ne. Je to jednodušší.

Vydali jsme se na nějakém rozcestí špatnou cestou a je nezbytné se na rozcestí vrátit a vydat se tou druhou. Tato je slepá.

0 1
možnosti

Pane Závodský, jako vždy skvělé. Díky za článek. R^ Nostalgie nebo i nutná budoucnost? Tak já se na to pomalu chystám, na zahradě hlavně jahody, trochu zeleniny a kytky, tráva se sedmikráskami a ostatním "plevelem". Ta zahrada je ale 2 km od paneláku a tak ty slepice musej počkat až mne vyhodí z práce (příp. až se fakt naštvu).

0 0
možnosti
Foto

Jmenuji se trochu jinak, ale to je jedno. Měl jsem na mysli, že potřebujeme velmi nutně bilancovat. Někde jsme (anebo soudruzi z NDR) udělali chybu.

0 0
možnosti

Cely problem malovyroby je v tom, ze uz se to ani nevyplati. Vsechny stupidni dotace nas dovedly tam, ze je jednodussi koupit brambory v obchode, nez si je vypestovat. A pro dalsi plati to stejne.

2 0
možnosti
Foto

Ano. Dotace, subvence, selektivní pobídky, to všechno ničí domácí výrobu.

Ale podstatné je to, že lidé už jsou líní to dělat. Vždyť si to koupí. Jen nevidí dále, než na špičku svého nosu.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS