Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KARMA R^ A Petřě děkuji, o té době vím i věci nepublikovatelné, ale tak transparentně bych to asi nepopsaL. Děkuji za vyčerpávající popis té doby a příčin a následmného dění. Jsem rád, že i někdo jiný popsal fakta a tedy to, že 17. listopad nebyla žádná sametová revoluce, ale spiknutí, roky plánované, kdy do vrcholu divadelního představení byli obsazeni hlavní herci Čalfa a Havel. Nemluvě o tom, že díky likvidaci svazků StB v období červen 1989 - červen 1990 (pod patronací Sachera) byli StBáci ve vládách od roku 1990 dodnes. S ophledem na "utajení" agentů VKR a následné rozprášení této složky se nedá ani odhadnout, kolik lidí u nás řídí Rusko a kolik USA. S ohledem na současný vývoj a lidi jako je Doentsbier ml., či souičasný ministr spravedlnosti, či Kalousek a spol, bych řekl, že CIA je v převaze. Ostatně, stačí se podívat na aktivity kmotrů,. co řídí vládu a tuto zemi a je jasné, která bije. Kmotry nemíním malé ryby ve vazvě či ve vyšetřování, ale superčisté nejbohatší podnikatele - ti to tady totiž ovládají, nicméně podle instrukcí těch, co je řídí a umožňuijí jnm jejich kšefty.

0 0
možnosti
Foto

I39v50a42n 32M52a95r42e13k

17. 2. 2016 14:23

. . . ."Jelikož tu dobu osobně velmi dobře pamatuji" . . . . protože když dovolíte prožil jsem tu éru tak jako Vy p.Závladský , mohu odpovědně říct, že za celou dobu jsem neměl pocit že nám "hoří koudel u . . . " tak jako se to děje nyní , a to nemám na mysli jen migranty Rv

2 3
možnosti
Foto

Tak pokud jste žil politicky konformním způsobem, asi vám to nečinilo potíže. To je vaše věc.

1 1
možnosti

Tak tohle jsem si uložila. Dám přečíst dětem...R^

3 1
možnosti
Foto

Jako konstatování bych to bral. Jen se mi vnucuje otázka, co dělali všichni ti ostatní nekomunisté (bylo jich asi 85% ?) pro to, aby zločinný režim padl a bylo lépe. - Vesměs seděli u piva a potichu brblali.

Pokud se přikloníme ke konspirační teorii, že pád komunismu byl řízen ze samotné Moskvy, nalezneme pro to prosté zdůvodnění. Je-li socialistické hospodářství na huntě, učiňme úkrok stranou, dejme prostor podnikatelům a až se zase postavíme na nohy, znova jim to sebereme. (Viz Leninova NEP). Dokonale to ilustruje politika Kremlu posledních let - jen ten pokus o zpátečku se nějak nezdařil, protože byl někdo nedočkavý.

3 2
možnosti
Foto

Dělali totéž, co dnes (a píšu to v závěru článku). Seděli po hospodách a tiše brblali, aby to neslyšelo nepovolané ucho. Dnes je to jako přes kopírák, jen se nebrblá v hospodách, ale na Facebooku.

4 2
možnosti

P12e97t30r 35F74a96b59i81á23n

17. 2. 2016 11:53

Zdravím všechny.

Ona celá problematika je daleko více spletitější než zde vypsal autor. Bohužel lidé jsou slepý, kde si myslí, že žijí ve svobodné zemi s vlastním svobodným názorem a projevem. Jsme v pěkné prde.. a budeme na tom ještě hůř.

Lidi mám tendenci Vám všem říci, pojďme něco udělat, ale bohužel když má jít na věc, tak se lidem najednou nechce. To nám naše vnoučata nikdy neodpustí...

2 0
možnosti
Foto

To ,,něco udělat" nespočívá v čem a jak, ale v jasném smyslu a cíli. Kde kdo by chtěl změnu. Tu však nezajistí toliko výměna vlády a prezidenta. Ono je totiž velice podstané, kdo by je nahradil. A tam je ten ZÁSADNÍ PROBLÉM.

5 0
možnosti

R^ a :-) (byť je to smutné čtení)

0 1
možnosti
Foto

To jste napsal dobře, byť s vámi na 100% nesouhlasím, ale na obligátních 99% ano.:-)

Jen bych upřesnil: ono se bez těch bývalých komunistických exponentů ani nic dít nemohlo. Jednak byli stále, často skrze své další známé, u zdrojů dobrých informací, jednak byli celkem intelektuálně nabiti s určitým rozhledem díky své minulosti ve státních orgánech, jména byla známa, a jednak samotná forma výzvy CH77 jim vlastně vyhovovala. Aniž bych byl ironický, bylo v určitém směru opravdu hnutí mírného odporu v mezích zákona, ale na druhou stranu, zaplať Pán Bůh za to, v těch dobách. A věc druhá, jakékoliv jiné tendence ve formě odboje byly v samém zárodku ničeny státní mocí. Dřívější odboj z 50. let byl zničen, emigroval nebo společensky živořil na okraji dění, tedy opět chyběly elity dělat něco jiného. Vím to z vlastního příkladu, kdy z deseti "obyčejných" lidí, které mohl člověk oslovit s očekáváním, že díky svým postojům v r. 68 budou chtít být aktivní nejen slovem, tak člověk narazil minimálně na jednoho informátora, další to šel hlásit z podělanosti, další se nechal zlomit ke spolupráci při prvním výslechu, většina dělala, že to neslyší a stejná menšina jako ti první, když došlo na věc, tak se alespoň nepodělala, jen si v rámci možností snažila čestně si zachránit kůži. To není sice špatný výsledek, ale jeden z těch prvních stačí, aby vše skončilo dříve než to začalo. Tak i proto ta CH77. Asi nebyla jiná možnost.

9 0
možnosti
Foto

Já vím, ono to ani na 100 % nejde.

Proto tam píšu o jisté výlučnosti Charty, že si ji StB jistým způsobem pěstovala, zatímco jiné byly principiálně potlačeny. (Dopíšu to po obědě, mamka volá... to se musí poslechnout.) :-)

1 0
možnosti
Foto

,,K poučení z krizového polistopadového vývoje ve straně a společnosti"

R^ Pane Závladský. Dovolím si takto R^!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.