Diskuse

Financování politických stran

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a25n 97H60a12n93á49k

18. 6. 2015 23:06

Dlouho jsem přemýšlel, kterou blbost vypíchnout (je jich tam fakt hodně), protože mi to celé, jako komplexní názor, přijde naprosto demagogické. A je to škoda, protože některé úvahy jsou docela zajímavé.

Každopádně, zeptám se: Jak chcete "zakázat" lobbing? Jak chcete rozlišit lobbing od odborného poradenství, znaleckých posudků, odborných analýz?

A vůbec, Vy chcete něco zakazovat? Vy, který až frustrovaně vystupujete proti zákazům, které nelze reálně vymáhat? Budete poslance 24/7 šmírovat? Vy jste socialista?

0 0
možnosti
Foto

Vraždy jsou postaveny mimo zákon. Šmíruje vás snad někdo 27/7? Patrně nevnímáte, že lobbing ohýbá celý smysl voleb, protože prosazuje parciální zájmy nějakých skupin, které se neúčastnily volebního mechanismu, tedy popírají volby.

Napsal jste, že je ten návrh demagogický? Čímpak, pane? Že se vám to zdá plné blbostí? To mohu napsat pod jakýmkoliv článkem.

Mám silný pocit, že jestli je jeden z nás frustrovaný, já to nebudu.

0 0
možnosti

Většinu vám podepíšu rád, ale třeba to odvolávání poslanců je hodně velký problém. Skoro neřešitelný.R^

0 0
možnosti
Foto

Problém by to nemusel být velký. Nějakým kvórem jsou zvoleni (dvoukolový většinový systém). Stejným způsobem lze iniciovat odvolání pro systematické porušování volebního slibu, nebo zpronevěření se mandátu.

Jde v podstatě o porušení smlouvy, se kterým zde máme mnoho zkušeností - napříč stranami. (Ale primárně jde hlavně o přesun od politických stran k zastupování regionů (či kantonů, chcete-li) v zemském sněmu. Tam to politikum jde hodně mimo.

0 0
možnosti

R^ Tohle Vám klidně podepíšu! Řekněte kde. Hlavně se mi líbí zrušení Sněmovny a ponechání Senátu - 81 trochu přijatelnějších a méně stranicky závislých vyžírků je mnohem lepší než ponechat 200 stranických kejvačů. Jen jak toho dosáhnout? Měli jsme v Čechách takový zvyk, tuším, že defenestrace se to jmenovalo....

0 0
možnosti
Foto

Podepsat to můžete tak maximálně tady. Anebo se obrátit ke starým zvykům. ;-D

0 0
možnosti