Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O Karlu Köcherovi jsem se zmiňoval několikrát. Tento dobrák v rozhovoru pro rozhlas tvrdil, že sametovou revoluci "zařídil" sám.

O "úloze" Prognosťáku se dá přemýšlet, ale nikoliv pochybovat.

Nejde v tom najít jistou paralelu s Leninovým pokusem NEP? Kdy hospodářství bylo na dně, nebylo už co rozkrádat a tudíž bylo potřeba změnit systém na ekonomicky produktivnější.

Kromě toho bylo třeba změnu systému provést tak, aby ji ti správní měli stále pod kontrolou a aby se, nedejpámbu, nevymkla z ruky a někdo neskončil, jako v Rumunsku.

A můžeme pozorovat, kdo si na změně systému "vylepšil" kasičku.

Nezdá se, že se objevují tendence, když už je zase co ukrást, nás znova přistrčit do medvědí náruče Velkého bratra?

Pozn.: NEP - http://cs.wikipedia.org/wiki/Nov%C3%A1_ekonomick%C3%A1_politika

Karma!

3 0
možnosti

Díky za informace. Jsem zvědav, zda se ozve nějaký historik.

1 0
možnosti
Foto

Snad by to mohlo někomu na něco být: 6.4.1971registrovalo 2. oddělení IV.  odboruII.správy FMV objektový svazek „Ekonom. ústav ČSAV, 11.5.1973 1.oddělení III.odboru StB Praha 3 objektový svazek „Ekonomičtí teoretikové“ (krycí jménoNoet), archivováno 22.6.1988 (zničeno) a 25.4.1975 3.oddělení V. odboru IX.Správy FMV registruje objektový svazek „Ekonomický ústav ČSAV“ (krycí názevEKOÚČSAV), archivováno 4.6.1986 (zničeno).

0 0
možnosti

Skvělé! R^Škoda že my se už zcela jistě nedozvíme, jak to celé vzniklo a kdo za tím stál. Mám pocit, že pokud nebudou zpřístupněny archivy KGB, pravda zůstane utajena.

4 0
možnosti
Foto

Pro někoho škoda, pro jiné možná i,,štěstí"8-o Mnohé stopy se zametly, jiné zůstávají uschovány:-( A nejen v archivech KGB. Leckteří jsou ještě ve službách, těch i oněch, u nás i venku:-/ Např.jako stále velmi aktivní poradci, analytici, odborníci na to i ono,  atp.8-o;-)

0 0
možnosti
Foto

Osobně se domnívám, že počátek všech problémů našeho věku byla mizerná obrana Zimního paláce.

R^

9 0
možnosti
Foto

Tak. ;-) Úspěšné završení VŘSR umožnila hrubá nedbalost carské ochranky:-(;-D

2 0
možnosti
Foto

I89v12o 18C27i71l32i12c73h

6. 4. 2015 21:52

Některé drobné detaily sice vidím o trošku jinak, ale i tak Vám velký dík za tyto informace R^

2 0
možnosti
Foto

Prostě se tam živila celkem dobře spousta teoretiků, jejichž výplody praxe vytrvale odmítala. Po revoluci dostali možnost opravdu udělat to co vymysleli - výsledek ? katastrofa Rv

0 3
možnosti
Foto

,,Propletence" okolo PP, jeho úloha, zda ,,toliko" centrum, či ,,převodová páka", koho a proč, za jakým účelem, zda i ,,uzlík" v projení těch i oněch tajných služeb z různých center (vých.,záp.), ale i některých ministerstev, či AV, to je asi těžko kde zdokumentováno. I ,,osoby a obsazení", od hlavních rolí až po statisty.;-). Nu což. Třeba se ještě sem tam pavučinka poodhrne. Jinak zdravím a dobrou. J.A.J.R^

0 1
možnosti
Foto

Copak?Pan Vokoun si to nepřeje?Pročpak8-o Či zas jen podle jména, jak někteří ze soukmenovců;-D

0 1
možnosti

Autore ještě jednou. Omlouvám se za označení blb, když jsem si přečetl váš článek o KK. Tím jak jste se vyhnul vztahu Kryl - Havel, mně napovídá, že jste havlista. Asi jste si představoval polistopadový vývoj řízen ještě větším počtem herců-amatérů a kámošů VH.

A hlavní nesouhlas, 25 let polistopadu je to článek o ničem, pouze kňourání bez důkazů. Asi máte rád konspiraci StB-KGB.

2 7
možnosti
Foto

Já vás snad označil za blba? Asi ne, nedělávám to. A pokoušíte se mi vnutit nálepku Havlista. Opět se mýlíte. K Havlovi jsem kritický, možná shovívavý, ale to je vše.

Jinak vlastně vašemu příspěvku nerozumím. Analyticky nic, konstruktivně nic. Tedy asi blác, hňáp.

10 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.