Diskuse

Czenglish

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

;-DDlouho jsem se tak nezasmál.., díky R^

0 0
možnosti
Foto

Dobrovolně se přiznávám, že některé tyto anglicismy používám. Profesní deformace. Knihy z oboru čtu nejčastěji v EN a řadou českých pojmů ei ani nejsem jist a velká část klientů jsou české firmy se zahraničním vlastníkem. Budiž mi snad polehčující okolmostí, že to nedělám, abych byl frikulín, ale jsem normální líná lemra mluvit správně.

Na lanč ale nechodím, o tom v mých knihách zas tak moc nepíšou...ani nepřeji nikomu "Měj hezký den". Snad mi bude odpuštěno.;-) Dobrou....zítra mám na hrbu badžet, tak jdu slípnout trochu sůnr.

0 0
možnosti
Foto

R^ Super. Kíp e pleznt najt.

2 0
možnosti
BT

skvělé naprosto skvělé,  ovšm nejkrásnější perličku jsem slyšel v Anglii od polského automechanika kdy na otázku od svého anglického kolegy, " where are the pliers" odpověděl " i do kurvanie wiem"

5 0
možnosti

Super článek, pane Závladský. ;-D

Hlavně jsem se smál u výkladu zkratky SAP. Byl jsem u zavádění téhle odlidštěné šílenosti v jedné firmě, takže sdílím Vaše pocity.;-)

0 0
možnosti
Foto

Tak, tak. Školil jsem na něj zaměstnance v jedné nejmenované firmě. Děs, běs.

0 0
možnosti
Foto

Díky za href. Sbírám tyto šílenosti.

0 0
možnosti
Foto

Nevidím jiné řešení než vyvinout protitlak a do angličtiny prosadit tyto výrazy:

lízing (pomalé pojídání zmrzliny)

porybney (manažer rybníka)

chlastage (podnikový večírek)

:-)R^

6 0
možnosti
Foto

K39a35r56e83l 24C42a50c94h

11. 2. 2015 23:15

Pravdivé, ale smutné. Do důchodu jsem pracoval ve firmě, kterou koupilo americké finanční konsorcium. Mnoho rádoby důležitých začalo velmi brzy hovořit tímto odporným slangem. Nástěnek z dob socialismu jsme se nezbavili. Jen jsou jak za Protektorátu dvojjazyčné. Nejprve v angličtině a až poté v češtině. To asi pro případ, že by nás někdo z amíků někdy  navštívil, aby si mohl přečíst o našich budovatelských úspěších?!

5 0
možnosti
Foto

Přesně. Osobní zkušenost z jedné nejmenované českobudějovické firmy Bosch, jen v němčině.

0 0
možnosti
DS

Naprosto s Vámi souhlasím, pane Závladský. K smrti nesnáším, když jsou mi przněny mé dva milované jazyky (hrdě se hlásím ke své učitelské deformaci:-)). Horší je, že tím, že to akceptujeme, przníme je i svým dětem a vnoučatům.

Nejhorší na tom je, že ti lidé, co v tom pracují, nejsou často schopni "polopatě" vysvětlit, co je jejich pracovní náplní.

Samozřejmě karma, mj i za tu práci, co jste si s tím dal a jak hezky jste to uchopil.R^

3 0
možnosti
Foto

Mám pro Vás vynikající zprávu! Na diagnózu učitelství už prý byl vynalezen jakýsi lék. Prý ani nemá moc vedlejších účinků. Jen s tikem si zatím neporadí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.