Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

18. 11. 2010 18:42
Přerozdělení sfér vlivu

Demokracie? Vůbec ne. Vždyť ve svobodných volbách zvítězili komunisté v Sovětském svazu, v Rumunsku, Bulharsku, Albánii, Mongolsku a v půlce Jugoslávie. Zajímalo to někoho? Byl tam nastolen stejný buržoazní režim, jako všude jinde. 

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 11. 2010 18:48
Re: Přerozdělení sfér vlivu

A kdopak tam ten režim nastolil? 8-o;-D

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

18. 11. 2010 18:19
ty deprese

ty deprese

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

18. 11. 2010 18:49
Re: ty deprese

To není MOJE deprese, ale více Tvoje...

0 0
možnosti
N

nikolaj

18. 11. 2010 18:16
bezvadná demokracie...

i ta západní , hlídá aby rum byl rumem a ne tuzemákem, máslo není pomazánka a buřt není buřtem, když v něm jsou piliny obarvené éčkem, utopenci jsou...miliony stran předpisů a zákazů...demokracie, která má příliš mnoho zákonů, není demokracií, ale totalitou...a to jsme tu měli... autor má pravdu, každý z nás si tu demokracii představoval jinak...samet a studenti ...a co dnešní studenti na naší demokracii...jasně peníze rozhodují o vše i o školném...zatímco  jde vzdělanost pomalu do "háje"....a o to jde, moc nám do té "naší" demokracie nemluv...nakonec je lepší "abys nebyl moc chytrej"...

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

18. 11. 2010 19:03
Re: bezvadná demokracie...

V zásadě souhlasím: exekutivní moc EU se zabývá margináliemi typu olomouckého syrečku, či buřtového utopence, či snad správného "euro banánu", ale podstatné věci ze svého repertoáru vypouští. Můžeme dokonce snadno tvrdit, že EU je socialistickým, dokonce snad i komunistickým výplodem toho nejhoršího, čeho se EU mohla dočkat.

EU není špatná myšlenka, ale komunistická forma - a to je dnešní realita EU - tou nejhorší formu, kterou mohla nabýt. (Barroso - někdejší šéf KSE) Fuj.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 11. 2010 18:07
Hole v ruce nepomohou

musí převládnout společný názor na pozitivní řešení situace. 

-

Já navrhuji už nějakou dobu absolutizovat demokracii. Pomocí informačních technologií umožnit každému oprávněnému voliči kdykoli rozhodovat jak o věcech veřejných, tak o tom, kdo ho má v rozhodování o věcech veřejných zastupovat. Volení zástupci musí být opravdu jen zástupci, nikoli vládci.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS