Není demoška jako demoška

5. 07. 2015 12:40:00
Když jsem zahlédl na internetu demonstraci proti invazi uprchlíků, trochu mi zatrnulo, když jsem uviděl ty makety šibenic. Ale ony jsou věci poněkud jinak.

Ne, že by se mi ty šibenice nějak příliš líbily, přesněji: nelíbí se mi vůbec, jsou za mou hranicí vkusu, ale ony jaksi nebyly namířeny proti těm ilegálům, kteří Evropu zaplavují, ale byly namířeny proti vládě. A to už je trošičku jiné kafe!

Podle ministerstva vnitra byl při demonstraci proti islámu a migraci v Praze porušen zákon. Postup policie bude podle ministra vnitra Milana Chovance nutné změnit. Předseda vlády Bohuslav Sobotka a Chovanec (oba ČSSD) rovněž odsoudili projevy nenávisti na středeční demonstraci proti islámu a migraci v Praze. Novinářům to v neděli politici řekli na sjezdu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Pardubicích. (citace iHned.cz)

Chovanec tvrdí, že demonstranti porušili zákon. Nevím který. Údajně stát takové chování trpět nebude. Jaké chování? Demonstrace?

„Šibenice k demokracii nepatří! Policie měla na demonstraci zakročit! Dnes to jsou šibenice, zítra to budou vajíčka, pak kameny, cihly a mohli bychom se dočkat doby, kdy na těchto projevech budou lidé po sobě střílet,“ řekl Chovanec.

Pane ministře, za tu demonstraci, za to, že vůbec vznikla, jste odpovědný vy a vláda, v které ráčíte sedět. Nám, kteří ještě pamatujeme, jak si zdejší soudruzi za minulého (minulého?) režimu před každým závažnějším rozhodnutím létali do Moskvy pro souhlas nadřízených soudruhů, to něco připomnělo. Lidé, přes veškerou mediální masáž poplužních médií, dali jasně najevo, že se cítí o­hro­že­ni masivní invazí agresivních jedinců ze severní i subsaharské Afriky. Lidé nepřistoupili na manipulační psychologické triky vyvolávající pocity viny, nebo nasazující společnosti psí hlavu xenofobie. Samozřejmě, nemluvím o těch sluníčkových nadšencích.

Patrně jste si neráčili povšimnout, že celá Evropa a její kulturní kořeny jsou již dnes ohroženy nejen ve francouzském Calais, v Itálii, nebo Řecku invazními jednotkami, před nimiž varují i mnohé armádní a policejní špičky (namátkově: A. Šándor, J. Salivar, gen. Pavel, gen. Šedivý, J. Hybášková apod.).

Ministerský předseda se na oko před kamerami týdny ohrazuje proti šílenému multi­kul­tu­ra­lis­tic­ké­mu nápadu o povinnosti solidarity v rámci EU, té EU, která se od dob, kdy jsme do ní vstupovali, zásadně změnila (silovým protlačením paskvilu jménem Lisabonská smlouva). A pak přiveze z Bruselu zoufale průhledné „vítězství“ odmítnutých kvót, ale s „dobrovolným“ přijetím daleko vyššího počtu imigrantů, než požadovala původně EU.

Jak nápadně toto „vítězství“ připomínalo přílet Neville Chamberlaina z Mnichova v roce 1938! Já i dosti chápu, že někteří politici pociťují potřebu nadvlády a diktátu EU, ale tady dole se lidem začínají otevírat oči a vnímají silně, že politickým cílem EU je jen naoko předstírat nějaké obranné akce proti této invazi. Skutečným cílem EU je jen absorpce více a více moci, národních pravomocí a budování totalitního superstátu.

Několik marxistů třetího typu, jejichž cílem je nenávist ke všemu tradičnímu, funkčnímu a domácímu se rozhodlo, podobně jako kdysi zločinec Josif Vissarionovič Džugašvili, rozmetat tradiční uspořádání národů nejen v Evropě, a nestydí se k tomu zneužít i potencionální elektorát sociálních přistěhovalců.

Ano. Lidé se bojí, ale není to xenofobie, strach z neznámého. Je to silný strach z velmi známého a nepřijatelného chování přišedších menšin. Nejen těch dnešních, ale patrně i dalších budoucích, ale i těch, kteří už obsadili části území ve Velké Británii, skandinávských zemích, Francii, zemích Beneluxu i jinde. To není xenofobie, ale odpor proti militantnímu islámu, proti kulturně nekompatibilním nájezdníkům cizí náboženské a totalitní ideologie. A vědomí, že s každým přijatým jedincem se někde daleko zvedne další stovka uprchlíků, která uvidí, že to jde.

Proč nespíláte také odpůrcům křesťanství, či ateistům, do rasistů a xenofobů? Proč ta podivná dvojakost, doublethink? Jeden odpor je rasistický a xenofobní a druhý ne? Ne, tam je jiný zájem!

Ten odpor není namířen proti nějaké konkrétní rase. Ten odpor je namířen proti agresivnímu roztahování převážně islámských nájezdníků, proti vynucování si vlastních kulturních, hygienických i stravovacích zvyklostí na území cizích, napadených států, proti násilí páchanému proti domácímu obyvatelstvu. To jsou poznaná fakta. Materiálů dokumentujících chování takových skupin (vždy si vynucují své požadavky skupinově) je dostatek. Ne dostatek, to byste to mohli označit jen jako excesy. Těch dokumentujících materiálů je nadbytek, varující nadbytek!

Mimochodem, stále nehovořím o politických uprchlících, o ženách a dětech, ubožácích. Stále mluvím o militantních, testosteronem a islámem nabitých uprchlících mezi dvaceti a třiceti lety, které někdo (kdo to asi mohl být?) navádí, aby do Evropy přijeli, dokonce je velmi pravděpodobně vybavuje penězi na úplaty pašerákům, těch, kteří napadli již celý jih Evropy, které odmítáte poslat zpátky, odkud přišli. Uprchlíci, kteří disponují mobilními telefony, tablety, solidním oblečením atd. Ne, ne, takhle uprchlíci nevypadají! Takhle vypadají vojáci v civilu, kteří jen dosud ještě nenafasovali zbraně. Ale to se dá technicky zajistit během jedné noci.

Ale k věci: rozčílily vás laťkové šibenice; mě původně také, dokud jsem si myslel, že jsou namířeny proti všem přistěhovalcům. Jenže ony byly namířeny PROTI VAŠÍ VLÁDĚ! To je to podstatné! Ministr Bělobrádek to rozpoznal. Ale před dvěma lety odboráři pořádali na Václaváku jakési demonstrace proti Nečasově vládě. Zloby v ní bylo víc než dost a místo laťkových šibeniček tam byl kat, který té pomyslné vládě reprezentované figurínou srazil hlavu mečem. Ale to vám tehdy nevadilo, tomu jste se smáli a tleskali tomu! Rozdíl byl jediný: nebylo to proti vaší vládě! To bylo proti Nečasovi, Kalouskovi a Schwarzenbergovi. (Obdobně „Čechy v ČR nechceme“ září 2013.)

A jen tak na okraj: patrně to nevíte, ale šibenice si na demonstrace nosili i jiní a docela dosti dávno. A koho by překvapilo, že to byly levicové demonstrace za první republiky a demonstrujícími byli členové Komunistické strany a Československé sociální demokracie ve dvacátých letech minulého století. Ale to asi taky nevadilo. Vždyť to bylo proti těm zlým, zlým, zlým!

Víte, co je paradoxní? Co je až ironické? Vy si z peněz daňových poplatníků platíte osobní ochranky, aby vás chránily před vaším lidem, před vašimi živiteli! Vy to asi víte, že vládnete tak špatně a zlovolně, že se musíte vlastních lidí bát!!! To se tak strašlivě bojíte vlastního lidu, že jezdíte jiným nedovolenou rychlostí s majáky na střeše a obklopeni střelci?

Kdybyste sestoupili z toho vašeho Olympu mezi normální lid, kdybyste se zbavili té vaší arogance, naprosté odtrženosti od reality, možná byste věděli, co lidi trápí. Nemyslím tím měsíc dopředu naplánovanou a ohlášenou soudružskou delegaci do spřáteleného závodu s uvítáním kyticí od členky Brigády socialistické práce a prověřených odborářů.

Já naprosto chápu, že je vám v tom skleněném zámku lépe, než v tom protivném podzámčí, že vám nejvíce jde o to, aby i příště na vás zbylo místo mezi šlechtou, mezi vyvolenými, mezi „rovnějšími mezi rovnými“. Jenže to se pak nesmíte divit, že na vás lidé vytáhnou i šibenice.

Proti špatné vládě se totiž člověk musí bránit. Je-li to nutné, i všemi prostředky. A jestli si děláte závěry z nějakých pochybných průzkumů veřejného mínění, jak vás lidé milují, pak tím hůř pro vás. Asi jako osinu!

Že lžete nám, to už jsme si dávno zvykli (a týká se to jakýchkoliv jiných vlád). Že ale lžete sobě a myslíte si, že si lidé přejí být na každém kroku šmírováni, bezuzdně daňově okrádáni, a ještě ohroženi na životech a ještě vám budou tleskat, to je jen vrcholná fáze sebeklamu a nekritického narcisismu.

(Článek vyšel původně na serveru Svobodný svět.)

Autor: Petr Závladský | neděle 5.7.2015 12:40 | karma článku: 43.15 | přečteno: 2840x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 20.95 | Přečteno: 310 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 36 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 286 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 503 | Diskuse
Počet článků 651 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1687

Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...